Eveniment medical 2020

Arrhythmia Forum, 2-4 aprilie, Hotel Ramada, Iași 2020

Stimati colegi,

Prefațată de manifestarea „Cardiac Implantable Electronic Devices in Modern Cardiology Clinical Practice” din primăvara anului 2019, „Iași Arrhythmia Forum 2020” propune la prima ediție un eveniment științific cât mai SIMPLU de înțeles.

Experiența anului trecut ne-a arătat că în rândul colegilor există o dorință importantă de familiarizare și actualizare a cunoștințelor din domeniul aritmologiei – electrofiziologie diagnostică și intervențională și a implantului de dispozitive intracardiace.

Prezența masivă la evenimentul de anul trecut (colegi cardiologi, interniști, diabetologi, medici de medicină de urgență; de la medici primari la medici rezidenți), ne-a determinat să continuăm și să amplificăm manifestarea.

Astfel, în acest an, Iași Arrhythmia Forum 2020 vă propune o conferință și o serie de cursuri dedicate înțelegerii unor teme majore din practica medicală curentă:

 • când și de ce implantăm un stimulator cardiac / un defibrilator automat;
 • când și de ce aplicăm terapia de resincronizare cardiacă;
 • când și de ce implantam un loop-recorder;
 • când și de ce abordăm intervențional aritmiile supraventriculare;
 • când și de ce  abordăm intervențional aritmiile ventriculare;
 • când și de ce combinăm abordările electrofiziologice intervenționale cu implantul de dispozitive de cardiostimulare/ defibrilare;
 • cum și cu ce putem face toate cele de mai sus? și unde?
 • putem efectiv realiza profilaxia primară/ secundară a morții subite cardiace, și, dacă da, cum putem face acest lucru cât mai eficient?
 • cum pregatim pacientul pentru abordările interventionale și cum îl tratăm pre- și post-interventional?
 • cât de complicate sunt … complicațiile abordărilor intervenționale?
 • ce putem spera în viitor plecând de la ceea ce știm sigur în domeniul tratamentului intervențional al aritmiilor (terapia de modulare a contractilității cardiace, ICD subcutant, leadless pacemaker, wearable ICD etc)
 • există situații speciale, și dacă da, cum le abordăm? (abordul pacienților purtători de proteze valvulare cardiace, aritmiile care apar în cazul infarctului miocardic, abordarea intervențională în sarcină, furtuna electrică etc).

Dacă toate aceste teme nu v-au convins suficient, ne angajăm ca prezentările să fie SIMPLE ȘI LA OBIECT, invitații fiind nume de prestigiu din țară și din afara ei (consecutiv, și creditarea EMC semnificativă din partea Colegiului Medicilor din România). Reușita manifestării va fi indisolubil legată de prezența dumneavoastră. Ca urmare, vă așteptam cu drag alături de noi la Iași, între 2-4 aprilie 2020 !

Vă mulţumim anticipat !

Președinți manifestare

Radu CIUDIN
Șef Lucrări Dr. , Institutul Clinic Fundeni  Bucureşti, UMF „Carol Davila” Bucureşti

Antoniu Octavian PETRIȘ
Prof. Univ. Dr., Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe ” Sf. Spiridon” Iaşi, UMF „Grigore T. Popa” Iaşi

Dan TESLOIANU
Dr., Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe ” Sf. Spiridon” Iaşi