Asiguratii din sistemul public de sanatate au dreptul la servicii pentru terapia durerii

Asiguratii din sistemul public de sanatate au dreptul la servicii pentru terapia durerii

Legea potrivit careia asiguratii au dreptul si la servicii medicale pentru terapia durerii, a fost adoptata de Camera Deputatilor, for decizional in acest caz.

Actul normativ are ca obiect de reglementare instituirea dreptului asiguratului la servicii medicale pentru terapia durerii, respectiv ansamblul de servicii medicale de diagnosticare, tratament si monitorizare a pacientilor de toate varstele, copii sau adulti, cu dureri acute sau cronice, avand ca scop imbunatatirea calitatii vietii acestora prin controlul sau inlaturarea durerii.

Potrivit proiectului de lege, serviciile medicale pentru terapia durerii sunt „ansamblul de servicii medicale de diagnosticare, tratament si monitorizare a pacientilor de toate varstele, copii sau adulti, cu dureri acute sau cronice, avand ca scop imbunatatirea calitatii vietii acestora prin controlul sau inlaturarea durerii”.

„Asiguratii au dreptul la servicii medicale pentru vindecarea bolii, pentru prevenirea complicatiilor ei, pentru recuperarea dupa boala si pentru terapia durerii. In cazul asiguratilor care beneficiaza de serviciile medicale pentru terapia durerii, managementul durerii se realizeaza in cadrul medicinei bazate pe dovezi, in mod integrat si interdisciplinar, pe baza ghidurilor de practica medicala, protocoalelor nationale de practica medicala, protocoalelor operationale de practica medicala sau a protocoalelor terapeutice”, se precizeaza in proiect.

Etichete: terapia durerii, servicii medicale asigurati