ASSMB a preluat personalul medical din cadrul creselor si scolilor speciale

ASSMB a preluat personalul medical din cadrul creselor si scolilor speciale

Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB) a anuntat ca a finalizat procedura de preluare a personalului medical si a cabinetelor de medicina generala si stomatologie care functioneaza in cadrul creselor si scolilor speciale.

Astfel, cele 44 de cabinete medicale au fost integrate in Reteaua de medicina scolara a ASSMB, care in prezent numara 667 de cabinete de medicina generala si stomatologie.

Potrivit unui comunicat de presa, prin includerea celor 111 medici si asistente medicale de la cabinetele din cresele si scolile speciale din Bucuresti, numarul total al personalului medical din reteaua ASSMB ajunge la 1.510.

“Aceasta integrare reprezinta un pas semnificativ in directia imbunatatirii si uniformizarii accesului la servicii medicale pentru copiii din crese si scoli speciale, consolidand in acelasi timp infrastructura medicala gestionata de ASSMB la nivelul Capitalei. In cadrul cabinetelor medicale scolare si universitare, copiii si tinerii din unitatile de invatamant de stat beneficiaza de servicii de medicina generala si stomatologie gratuite pe tot parcursul anului.”, se mentioneaza in comunicat.

Potrivit sursei citate, personalul medical scolar desfasoara inclusiv activitati de educatie pentru sanatate si promovarea sanatatii, prin campanii periodice destinate preventiei si promovarii unui stil de viata sanatos.

Etichete: ASSMB, personal medical scoli si crese, reteaua de medicina scolara a ASSMB