ASSMB: Suntem in situatia de a nu mai putea asigura continuitatea actului medical din lipsa de personal

ASSMB: Suntem in situatia de a nu mai putea asigura continuitatea actului medical din lipsa de personal

Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB) trage un semnal de alarma in legatura cu profunda criza din sistemul de sanatate.

“Guvernantii au condus sistemul medical catre un colaps iminent prin ignorarea crizei din domeniul sanatatii si prin taierile drastice ale fondurilor alocate spitalelor, punand astfel in situatie critica vietile pacientilor.

Astazi, camera de garda de la Spitalul de Copii Gomoiu se afla in pericol de a fi inchisa din lipsa de personal. Spitalul este sub coordonarea ASSMB, insa, in urma ordonantei emise de guvernul Ciolacu, angajarile au fost blocate inca de anul trecut. ”, transmite ASSMB, intr-un comunicat de presa.

Director general ASSMB, Oana Sivache, spune ca ,,suntem in situatia de a nu mai putea asigura continuitatea actului medical din lipsa de personal.”

“Spitalele nu mai au suficienti medici, asistente medicale si personal auxiliar. Este in pericol sanatatea romanilor, fie ca sunt pacienti sau cadre medicale. Lipsa personalului in spitale inseamna epuizarea personalului existent, fiind obligati sa lucreze suplimentar, ceea ce duce la epuizarea fizica si implicit la acordarea unui act medical deficitar,” declara Oana Sivache.

Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti a adresat Guvernului mai multe cereri pentru deblocarea posturilor in spitalele Capitalei.

,,Niciun Guvern in lumea asta nu face economii din sanatatea propriului popor. Guvernul trebuie sa protejeze sanatatea publica – este si un imperativ moral, nu doar o obligatie legala. Este inacceptabil ca pacientii sa fie tratati discriminatoriu in functie de apartenenta spitalului la Ministerul Sanatatii, primarii sau consilii judetene,” mai subliniaza Oana Sivache, director general ASSMB.

In context, ASSMB face din nou un apel de urgenta catre Guvern, cerand solutii rapide pentru a preveni colapsul general din sistemul medical.

Sursa: ASSMB/FB