Bani pentru CNAS din fondul de rezerva al Guvernului

Bani pentru CNAS din fondul de rezerva al Guvernului

Executivul a alocat suma de 200 de milioane de lei din fondul de rezerva catre bugetul Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate (FNUASS. Banii sunt destinati decontarii serviciilor medicale oferite pacientilor din spitale, cu termen de plata in octombrie, respectiv pentru plata cheltuielilor spitalelor cu medicamente, materiale sanitare, hrana si utilitati.

Potrivit CNAS, limita de cheltuieli va fi majorata cu 668 de milioane de lei. Astfel, 500 de milioane de lei sunt acordati, in luna octombrie, pentru medicamente, materiale sanitare si servicii aferente programelor nationale de sanatate curative. In acelasi timp, va fi acordata suma de 168 de milioane de lei pentru acoperirea drepturilor salariale si a cresterilor salariale ale personalului din unitatile sanitare publice.

Repartizarea sumelor alocate CNAS se va face in mod proportional, raportat la necesarul transmis de fiecare casa de asigurari de sanatate judeteana, in conformitate cu obiectivul de asigurare a protectiei asiguratilor in mod universal, echitabil si nediscriminatoriu si in conditiile utilizarii eficiente a FNUAS, a transmis Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.