CNAS: Proceduri unitare de contractare si decontare a serviciilor medicale

CNAS: Proceduri unitare de contractare si decontare a serviciilor medicale

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a demarat un proces de optimizare si modernizare a modului in care se realizeaza contractarea si decontarea serviciilor medicale in toate domeniile de asistenta medicala.

Potrivit instituiei, a fost aprobata constituirea a doua grupuri de lucru, sub indrumarea metodologica a institutiei, cu scopul de a elabora proceduri unitare pentru toate casele judetene de asigurari de sanatate.

Aceste noi proceduri trebuie sa raspunda cat mai bine nevoilor asiguratilor, in conditiile in care accesul la servicii medicale este diferentiat, la ora actuala, in functie de judet si localitate, existand inechitate intre marile centre universitare ale tarii si zonele cu deficit de specialisti, a mai transmis Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

„Initiativa reprezinta un pas semnificativ catre modernizarea si digitalizarea sistemului nostru de sanatate, iar aceste proceduri unitare vor servi ca fundament pentru eficienta si transparenta. Uniformitatea si claritatea in aplicarea legislatiei peste tot in tara si fata de toti asiguratii si furnizorii de servicii medicale garanteaza un acces mai echitabil al cetatenilor la servicii medicale in toate regiunile. Suntem hotarati sa aducem imbunatatiri semnificative in domeniul asigurarilor sociale de sanatate si sa cream un sistem care sa ofere servicii de cea mai inalta calitate”, a declarat dr. Andrei Baciu, presedintele CNAS.