Guvernul majoreaza salariile de baza pentru personalul sanitar

Guvernul majoreaza salariile de baza pentru personalul sanitar

Guvernul a aprobat majorarea cu 20%, in doua transe, a salariilor de baza pentru personalul din sistemul de sanatate si cel din asistenta sociala.

” Beneficiari sunt peste 235.000 de salariati din sistemul de Sanatate, precum si circa 46.000 de persoane incadrate pe functii de specialitate de ingrijire si personal TESA din unitatile si centrele de Asistenta Sociala cu sau fara personalitate juridica. Ordonanta de urgenta prevede majorarea in doua transe egale a salariilor de baza, dupa cum urmeaza: salariile de baza pentru personalul din unitatile sanitare publice se majoreaza cu 20 de procente fata de nivelul salariului de baza aferent lunii decembrie 2023, majorarea urmand sa fie aplicata in doua transe egale incepand cu luna martie 2024, respectiv luna iunie 2024. Masura se aplica si personalului din cadrul Agentiei Nationale de Transplant, Oficiul Central de Stocare pentru Situatii Speciale, Academiei de Stiinte Medicale si Agentiei Nationale a Medicamentului si a dispozitivelor medicale din Romania”, a declarat Mihai Constantin, purtatorul de cuvant al Executivului.

Potrivit acestuia, impactul bugetar este estimat la 2,3 miliarde de lei din bugetul de stat. Pentru personalul din unitatile si centrele de asistenta sociala cu sau fara personalitate juridica a fost aprobata majorarea cu 20% a salariilor de baza fata de salariul de baza aferent lunii decembrie 2023, aceasta majorare urmand sa se aplice pe modelul comunicat anterior, in doua transe egale – in martie, respectiv iunie 2024″, a mai transmis Mihai Constatin.

De asemenea, ordonanta de urgenta include si medicii de medicina generala in categoria celor care pot beneficia de indemnizatie pentru garzile efectuate in baza unui contract individual de munca cu timp partial pentru activitatea prestata in linia de garda, avand in vedere ca in cadrul serviciilor de ambulanta si al structurilor de primire urgente din cadrul unitatilor sanitare publice exista incadrati si medici de medicina generala care efectueaza garzi.

“Acestia vor beneficia in conditiile stipulate prin ordonanta de urgenta de o indemnizatie in cuantum de 350 lei pentru o garda efectuata intr-o luna, respectiv 700 lei pentru cei care efectueaza lunar cel putin doua garzi”, a mai declarat purtatorul de cuvant al Guvernului.

Etichete: salarii de baza personal sanitar, majorare salarii sistemul sanitar