Guvernul va debloca angajarile pentru aproape 8.000 de posturi in Sanatate si Asistenta Sociala

Guvernul va debloca angajarile pentru aproape 8.000 de posturi in Sanatate si Asistenta Sociala

Guvernul va debloca angajarile pentru aproape 8.000 de posturi in Sanatate si Asistenta Sociala, potrivit prim-ministrului Marcel Ciolacu.

„Asa cum am promis, deblocam astazi angajarile pentru aproape 8000 de posturi in Sanatate si Asistenta Sociala! Astfel, toate spitalele importante care au deficit de medici, asistente si infirmieri vor putea face rapid angajari”, a declarat Ciolacu, joi, in sedinta de Guvern.

Demnitarul a mai adaugat ca bugetul Ministerului Sanatatii este cu 40% mai mare fata de anul trecut. Totodata, el a subliniat ca “fiecare angajare trebuie sa se reflecte in servicii mai bune pentru pacienti.”

„Ministerul Sanatatii are in acest an un buget cu peste 40% mai mare decat in 2023, deci nu este vorba de probleme financiare. De altfel, am alocat circa 6,6 miliarde lei cu care am inchis datoriile pe anul trecut din sistemul sanitar, asigurand si cheltuielile curente pe luna ianuarie – pentru medicamente si servicii medicale. Insa, fiecare angajare trebuie sa reflecte, in mod concret, in servicii mai bune pentru pacienti, un plus de empatie si de responsabilitate. Este valabil si pentru medicii de familie. Bani avem, dar corect este sa-i platim mai bine pe medicii care muncesc serios! Adica serviciile prestate efectiv sa primeze in fata platii pe liste de pacienti, adica pentru niste nume puse pe o hartie!”, a mai precizat Marcel Ciolacu.