In Romania, din cele 19 milioane de persoane, doar cinci milioane platesc asigurari de sanatate

In Romania, din cele 19 milioane de persoane, doar cinci milioane platesc asigurari de sanatate

Doar cinci milioane de romani platesc asigurari de sanatate, din cele 19 milioane de persoane care exista in tara noastra, spune ministrul Alexandru Rafila.

“In Romania, din cele 19 milioane de persoane care exista in tara noastra, doar cinci milioane platesc asigurari de sanatate. Este o realitate. Faptul ca, in momentul de fata, exista niste masuri fiscale care din punctul meu de vedere sunt corecte, care includ toate categoriile de persoane care obtin venituri in categoria celor care platesc asigurari de sanatate mi se pare un lucru corect, echitabil.”, a declarat ministrul Sanatatii, intr-o emisiune la postul B1.

Cresterea procentului din PIB pentru sanatate nu este posibila, daca exista foarte multe categorii scutite de la plata asigurarilor de sanatate, a mai adaugat ministrul.

“Chiar daca poate nu o sa se rezolve toate problemele din sistem, totusi o finantare mai buna este necesara. Noi tot clamam sa crestem procentul din PIB in ceea ce priveste cheltuielile pentru sanatate, or lucrul asta nu este posibil daca avem foarte multe categorii scutite de la plata acestor taxe. Nu e nici moral, nici etic, nici nimic. Sa bage mana in buzunar cei care nu au platit deloc, sunt persoane care obtin venituri, si venituri consistente”, a mai precizat Rafila.