Indemnizatiile pentru garzi acordate medicilor nu se modifica

Indemnizatiile pentru garzi acordate medicilor nu se modifica

In Monitorul Oficial al Romaniei nr. 202 din 11 martie 2024 a fost publicata OUG nr. 19/2024 privind unele masuri referitoare la salarizarea personalului din sanatate, asistenta sociala si alte sectoare de activitate bugetara, act normativ prin care salariatii din aceste domenii beneficiaza de majorari salariale, incepand cu luna martie a anului 2024, transmite Ministerul Sanatatii.

„Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 19/2024 prevede, de asemenea, acordarea unei indemnizatii de 350 de lei / 700 de lei pentru medicii de medicina generala (care nu au dobandit o specialitate) din cadrul serviciilor de ambulanta si al structurilor de primiri urgente (UPU/CPU) care efectueaza lunar o garda, respectiv, cel putin 2 garzi, in baza unui contract individual de munca cu timp partial. Aceasta categorie nu beneficia de plata indemnizatiei pentru serviciul de garda pana la aparitia OUG nr. 19/2024.”, mai precizeaza ministerul.

Potrivit sursei citate, indemnizatiile pentru garzi acordate medicilor specialisti, medicilor primari si medicilor rezidenti acordate in conformitate cu prevederile OUG nr. 63/2023, cu modificarile si completarile ulterioare, nu au fost modificate, cuantumul acestora ramanand acelasi.

Etichete: indemnizatiile pentru garzi, indemnizatii pentru medici, ministerul sanatatii