La Spitalul ‘Sf. Pantelimon’ Bucuresti a fost inagurat un centru de vaccinare anti-HPV

La Spitalul ‘Sf. Pantelimon’ Bucuresti a fost inagurat un centru de vaccinare anti-HPV

La Spitalul Clinic de Urgenta ‘Sf. Pantelimon’ din Bucuresti a fost inaugurat un centrul de vaccinare anti-HPV. Centrul este deschis zilnic, de luni pana duminica, intre orele 10,00 si 18,00, in incinta spitalului, la parter, in cadrul Compartimentului de Prevenire si Control al Infectiilor Nosocomiale.

Persoanele care doresc sa se vaccineze anti-HPV beneficiaza acum de un parcurs simplificat, fiind nevoie doar de un bilet de trimitere de la medicul de familie si de o singura vizita la centrul de vaccinare, pentru consultatie de specialitate, reteta si administrare, economisind astfel timp si efort.

“Preventia cancerului de col uterin, cu o incidenta inca nefiresc de mare in Romania, poate fi facuta prin vaccinarea anti-HPV, eficienta fiind dovedita. Suntem bucurosi sa fim al doilea spital de stat care poate oferi aceasta alternativa doamnelor si partenerilor lor, contribuind astfel la sanatatea globala. Preventia reprezinta varianta mult mai ieftina si, de departe, mai putin traumatica, in lupta cu aceasta afectiune”, a declarat Bogdan Socea, managerul Spitalului Clinic de Urgenta ‘Sf. Pantelimon’ Bucuresti.

Infectia cu HPV este cea mai frecventa si mai raspandita infectie virala cu transmitere sexuala. Aproximativ 80% dintre barbati si femei se vor infecta cu HPV pe parcursul vietii , iar ratele de infectie persistenta cresc odata cu varsta atat la femei, cat si la barbati.

In Romania, adolescentii fete si baieti cu varsta intre 11-18 ani au acces gratuit la vaccinarea anti-HPV, iar femeile intre 19 si 45 ani beneficiaza de vaccinul anti-HPV in regim compensat 50%.

Etichete: vaccinare anti-hpv, centru de vaccinare hpv, spitalul sf pantelimon bucuresti