Lipsa de personal foarte mare la Camera de garda a Spitalului de Copii ‘Dr. Victor Gomoiu’

Lipsa de personal foarte mare la Camera de garda a Spitalului de Copii ‘Dr. Victor Gomoiu’

Conducerea Spitalului Clinic de Copii ‘Dr. Victor Gomoiu’ din Capitala atrage atentia asupra situatiei dificile de la Camera de garda a unitatii medicale, in conditiile care lipsa de personal este foarte mare, iar asistentele sunt epuizate.

Managerul Maria Enescu a precizat ca sefii de sectie au transmis un memoriu prin care au cerut inchiderea Camerei de garda, dar se cauta solutii pentru evitarea acestei situatii, in contextul in care exista multi copiii bolnavi de gripa sau rujeola.

“Da, exista riscul (inchiderii Camerei de garda), pentru ca nu ne-au deblocat posturile. Noi am facut eforturi si am acoperit Camera de garda, deocamdata, dar asta nu o sa tina la nesfarsit, pentru ca personalul este epuizat. Trebuie sa facem din nou memorandum, ca sa deblocheze posturile. Dar, situatia aceasta nu se intalneste doar in spitalul nostru, ci in toate spitalele care apartin de Primarie. Sefii de sectie au facut un memoriu catre manager ca sa inchidem Camera de garda, dar va dati seama ca in perioada asta de pandemie, cu rujeola si cu gripele sezoniere, era crima sa o inchidem. Fetele fac eforturi si vin la ture in plus, dar nu o sa putem la nesfarsit sa facem chestiunea aceasta, pentru ca si ele sunt epuizate. Lipsa de personal este foarte mare” a explicat Maria Enescu, potrivit Agerpres.

Ea a mentionat ca la nivelul spitalului exista numarul necesar de medici, dar din schema de personal lipsesc peste 70 de asistente.

Potrivit conducerii spitalului, situatia este tensionata si in randul parintilor care trebuie sa astepte la Camera de garda. In prezent, exista o singura asistenta pe tura la nivelul fiecarei sectii, in care sunt internati intre 25 si 31 de copii.

“Spitalul e plin”, iar personalul medical ajunge “la epuizare”, a adaugat managerul unitatii

Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti a cerut de patru ori deblocarea posturilor pentru spitalele din Capitala, in memorandumuri transmise Guvernului pe parcursul anului trecut.