Medicii au nevoie de o platforma integrata de asigurari de sanatate functionala

Medicii au nevoie de o platforma integrata de asigurari de sanatate functionala

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti a facut un apel catre conducerea Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) pentru rezolvarea cu rapiditate a disfunctionalitatilor din sistemul SIUI.

Potrivit CMMB, nefunctionalitatea totala sau ingreunata a sistemului perturba activitatea in toate sectoarele medicale, cu impact direct asupra pacientilor.

“Stim ca noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate a fost numit de putin timp in functie, dar lansam acest apel, mai ales avand in vedere ca actualul presedinte al CNAS, doamna dr. Valeria Herdea este medic de familie, deci intelege cu atat mai bine problemele cu care se confrunta colegii sai. O rugam pe doamna presedinte a CNAS sa intreprinda actiuni concrete pentru rezolvarea situatiei si, eventual, sa se realizeze o comunicare din partea Casei catre comunitatea medicala in legatura cu problematica SIUI si cu solutiile posibile pe termen scurt, mediu si lung pentru imbunatatirea activitatii medicale in contextul sistemului SIUI”, a subliniat prof. univ. dr. Catalina Poiana, presedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucuresti, intr-un comunicat de presa.

Conducerea CMMB mai precizeaza ca important sa se identificate solutii pentru a asigura functionarea continua a sistemului printr-o activitate de mentenanta adecvata. Totodata, este necesar sa fie stabilit un termen clar pentru implementarea unei noi versiuni a acestui sistem, care sa fie pus la dispozitia comunitatii medicale si care sa raspunda nevoilor acesteia.

„Am citit despre medici care incearca sa utilizeze sistemul, validand date in timpul lor liber, adesea in timpul serii sau al noptii, cand interactiunile in sistem sunt mai putine. Aceasta abordare demonstreaza dedicarea lor fata de pacienti, fata de actul medical si evidentiaza necesitatea unei solutii imediate pentru problemele cu care se confrunta”, a adaugat prof. univ. dr. Catalina Poiana, presedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucuresti.

Etichete: colegiul medicilor municipiul bucuresti, CMMB, CNAS, SIUI