Ministerul Sanatatii: Epidemie de rujeola la nivel national

Ministerul Sanatatii: Epidemie de rujeola la nivel national

Avand in vedere cresterea ingrijoratoare a cazurilor de rujeola, precum si numarul mare de spitalizari in sectiile de pediatrie si boli infectioase al copiilor infectati, Ministerul Sanatatii anunta ca a declarat epidemie de rujeola la nivel national, pentru a face posibila vaccinarea copiilor cu varsta cuprinsa intre 9 si 11 luni, precum si recuperarea celor nevaccinati sau cu schema de vaccinare incompleta.

Potrivit sursei citate, in prezent, se inregistreaza aproape 2.000 de cazuri la nivel national, in 29 de judete.

De asemenea, Ministerul Sanatatii va derula o campanie de informare a parintilor, impreuna cu medicii de familie, pentru o mai buna aderenta la programul de vaccinare.

Rujeola este o boala infectioasa, care se transmite cu usurinta mai ales la copiii nevaccinati, iar, uneori, evolutia este grava si pot aparea complicatii.

“Mentionam ca acoperirea vaccinala cu prima doza, la nivel national, este de 78%, iar cu doza a doua, de 62% dintre copiii eligibili, situandu-se pe un trend descrescator de mai mult de 10 ani.
Recenta adoptare a Strategiei Nationale de Vaccinare are in vedere tocmai eliminarea acestor riscuri pentru sanatatea publica, produse de bolile prevenibile prin vaccinare.”, mai transmite ministerul.