Minsterul Sanatatii: Dezvoltarea serviciilor din ambulatoriile de specialitate

Minsterul Sanatatii: Dezvoltarea serviciilor din ambulatoriile de specialitate

Este necesara identificarea unor resurse financiare la nivelul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate pentru cresterea valorii punctului de servicii medicale in ambulatoriul de specialitate, transmite Minsterul Sanatatii.
Potrivit institutiei, ministrul Alexandru Rafila, sprijina dezvoltarea serviciilor din ambulatoriile de specialitate, palier de ingrijiri esential care reuseste sa acorde asistenta medicala prespitaliceasca pentru peste 97% din pacientii care li se adreseaza.

De curand, ministrul a avut o intalnire de lucru cu consucerea Asociatiei Profesionale a Medicilor din Ambulator (APMA). In cadrul intalnirii au fost discutate aspecte legate de imbunatatirea finantarii serviciilor medicale si cresterea veniturilor medicilor specialisti si primari care realizeaza servicii medicale in ambulatoriile de specialitate.

“Este necesara identificarea unor resurse financiare la nivelul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate pentru cresterea valorii punctului de servicii medicale in ambulatoriul de specialitate de la 4,5 lei, cat este in prezent, spre o valoare care sa asigure sustenabilitatea cabinetelor celor 9.708 de medici specialisti si primari si, totodata, sa reduca decalajul in materie de finantare fata de asistenta medicala primara si spitaliceasca. Aceasta politica este in concordanta cu Strategia Nationala de Sanatate si poate asigura sustenabilitatea finantarii sistemului sanitar. De asemenea, s-au discutat modalitati concrete de sprijin pentru ca tinerii specialisti sa poata profesa in domeniul serviciilor medicale ambulatorii.”, a transmis Ministerul Sanatatii, intr-un comunicat de presa.

Etichete: servicii medicale ambulatoriile de specilitate, valoare servcii medicale ambulatorii, ministerul sanatatii