Noul Contract-cadru | Persoanele neasigurate vor avea aceleasi drepturi ca si cele asigurate

Noul Contract-cadru | Persoanele neasigurate vor avea aceleasi drepturi ca si cele asigurate

Presedintele CNAS, Valeria Herdea, spune ca prin noul Contract cadru, din 1 iulie 2024, persoanele neasigurate vor avea aceleasi drepturi ca si persoanele asigurate si ca exista promisiunea Bancii Mondiale ca vor fi platite aceste servicii.

“Sa stiti ca in sistemul medical, intamplator sau nu, exista si bani. Unul dintre lucrurile pe care mi le doresc este sa ajutam medicii sa gaseasca acei bani si sa poata sa-si dezvolte serviciile. La 1 iulie 2023, contractul nou pentru care s-a muncit de la Colegiul Medicilor, dar eram pe partea cealalta a mesei, si-a propus sa aduca si serviciile in atentia noastra si sa poata fi remunerate. Anul acesta, contractul de la 1 iulie 2024 va aduce persoanele neasigurate si promisiunea Bancii Mondiale ca vor fi platite aceste servicii, vor avea aceleasi drepturi ca si persoanele asigurate, in virtutea faptului ca in Constitutie scrie ca suntem cu totii egali. Incercam sa schimbam multe lucruri, dar este foarte greu. E un an dur, un an cu plin de incercari pe care il stiti, n-are sens sa va povestesc mai mult”, a declarat Valeria Herdea, la intalnirea de lucru organizata la Institutia Prefectului – Judetul Mures, potrivit Agerpres.

Ea a mai spuns ca se doreste semnarea unui nou Contract cadru incepand cu data de 1 iulie, care va avea o serie de modificari, dar nu spectaculoase, si care va avea cam aceleasi valori ca si cel actual.

“Incercam sa modificam un contract in care vor fi cateva noutati, nu spectaculoase. Dar cred ca daca vom reusi impreuna – nu singura, impreuna, eu imi asum, dar vreau sa va asumati alaturi de mine si de toti acesti oameni care si-au pus pielea in joc – vreau sa va rog frumos sa va asumati si sa faceti tot ce trebuie in asa fel incat, la 1 iulie 2024, sa putem continua, macar cu aceleasi valori, acest contract in asa fel incat sa-l ducem cu demnitate pana la capat, respectand trei principii: dialog, respect, valorizare. Asta ar fi punctul unu, echilibru si stabilitate, punctul doi si trei in sistem”, a mai precizat Valeria Herdea, conform sursei citate.

Etichete: contractul cadru, noul contract cadru 1 iulie 2024, valeria herdea, cnas