Populatia din Romania este incurajata sa raporteze reactiile adverse ale medicamentelor

Populatia din Romania este incurajata sa raporteze reactiile adverse ale medicamentelor

Pacientii, profesionistii din domeniul sanatatii sau farmacistii sunt incurajati sa raporteze reactiile adverse ale medicamentelor, in cadrul campaniei globale #MedSafetyWeek.

Cu tema „Cine poate raporta?”, campania din acest an se va concentra pe rolul cheie al fiecarui pacient, medic, asistent medical si farmacist care raporteaza un efect secundar si contribuie la utilizarea medicamentelor in conditii de siguranta.

Prin raportarea reactiilor adverse suspectate catre ANMDMR, populatia participati activ la identificarea unor probleme de siguranta noi, astfel incat sa se poata lua masuri atunci cand este necesar.

„Fiecare raport de reactie adversa transmis de un pacient sau profesionist din domeniul sanatatii joaca un rol-cheie in obtinerea mai multor informatii despre beneficiile si riscurile medicamentelor aflate in circuitul terapeutic si permite luarea de masuri in vederea reducerii la minimum a riscurilor. Raportarea reactiilor adverse suspectate catre Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale din Romania ajuta la imbunatatirea sigurantei medicamentelor pentru toti pacientii si, in anumite situatii, duce la oferirea unor informatii de prescriere mai bine adaptate, ceea ce determina imbunatatirea starii de sanatate a pacientilor. Daca dumneavoastra sau un pacient al dvs. experimentati o reactie adversa urmare a administrarii unui medicament, asigurati-va ca ne raportati reactia adversa suspectata cu promptitudine.”, a transmis Razvan Mihai Prisada, presedintele Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale din Romania.

Orice persoana poate raporta reactiile adverse suspectate catre Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale din Romania, AICI.