Problemele informatice cu sistemul Hipocrate au fost remediate la unele spitale

Problemele informatice cu sistemul Hipocrate au fost remediate la unele spitale

Problemele in utilizarea sistemului informatic Hipocrate, afectat de un atac de tip ransomware, s-au remediat la unele dintre unitatile sanitare, potrivit anuntului facut de ministrul Alexandru Rafila.

“La unele dintre ele s-au remediat sistemele informatice, este vorba despre o aplicatie care se numeste Hipocrate, ce este utila pentru introducerea in sistemul de decontare, inclusiv in sistemul de decontare de la casele de asigurari de sanatate, a serviciilor efectuate”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit Agerpres.

In prezent, directoratul pentru securitate cibernetica lucreaza cu SRI pentru redobandirea functionalitatii acestor sisteme.

Totodata, si DIICOT a transmis ca a deschis un dosar penal, in care sunt efectuate cercetari penale in rem, in legatura cu recentul atac cibernetic care a afectat spitalele din Romania.

In acest dosar sunt efectuate cercetari, in rem, pentru savarsirea infractiunilor de acces ilegal la un sistem, perturbarea functionarii sistemelor informatice si operatiuni ilegale cu programe sau dispozitive informatice.

Etichete: sistemul informatic hipocrate, atac cibernetic spitale, rafila