S-a reluat procesul de retiparire a cardurilor de sanatate

S-a reluat procesul de retiparire a cardurilor de sanatate

Ministerul Sanatatii a anuntat ca s-a reluat tiparirea cardului national de asigurari sociale de sanatate pentru persoanele care au implinit varsta de 18 ani si/sau au dobandit calitatea de asigurat ulterior momentului distribuirii initiale.

In acest sens, s-a incheiat un nou Acord-cadru cu Compania Nationala „Imprimeria Nationala” – S.A., pe o perioada de 3 ani, si are ca obiectiv realizarea a 1,2 milioane de carduri de sanatate.

Potrivit ministerului, procesul de retiparire a cardurilor de sanatate a inceput, urmand ca un numar de 400.000 de carduri de sanatate sa fie livrate catre Casele Judetene de Asigurari de Sanatate in doua loturi.

“Primul lot, de 200.000 de carduri de sanatate, se va livra pana la data de 31 noiembrie 2023, iar al doilea lot are ca termen de livrare data de 15 decembrie 2023. Bugetul alocat pentru tiparirea celor 400.000 de carduri este de aproximativ 5,5 milioane lei. Distribuirea cardului de sanatate va fi realizata de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.”, precizeaza MS, intr-un comunicat de presa.