Se majoreaza veniturile personalului de la CNAS

Se majoreaza veniturile personalului de la CNAS

Camera Deputatilor a adoptat un proiect de lege prin care se majoreaza veniturile personalului de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Astfel, se deblocheaza criza din sanatate, iar angajatii CAS vor inceta protestul.

Ca urmare a discutiilor avute acum cu liderii sindicali, am fost asigurat ca angajatii caselor de asigurari de sanatate vor incepe de astazi efectuarea platilor pentru spitale, servicii medicale si medicamente. Practic, astazi se deblocheaza criza din sanatate, ca urmare a eforturilor depuse de colegii mei liberali, care au reusit sa impuna adoptarea proiectului de lege care raspunde solicitarilor angajatilor CNAS.”, a scris Andrei Baciu, presedintele CNAS, pe pagina sa de Facebook.

El a mai adaugat ca prin adoptarea acestui proiect a fost reparata o inechitate.

“Fac mentiunea ca adoptarea proiectului nu pune presiune pe bugetul de stat si ca modificarile implica strict fondurile proprii ale CNAS. In acelasi timp, am reparat o inechitate, pentru ca profesionisti din domeniul asigurarilor sociale de sanatate castigau mult mai putin decat angajati din alte institutii cu functii similare. Un sistem nu poate fi cu adevarat performant si eficient fara oameni profesionisti si motivati. Este un proces inceput de cateva luni de zile care se finalizeaza intr-o perioada plina de provocari, insa orice amanare a solutionarii ar fi echivalat cu un blocaj.”, a mai transmis presedintele CNAS.

Sursa: Andrei Baciu/FB