Spitalul Victor Babes Timisoara: Mamografii gratuite cu bilet de trimitere

Spitalul Victor Babes Timisoara: Mamografii gratuite cu bilet de trimitere

La Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara se pot face mamografii gratuite, potrivit anuntului facut de unitatea sanitara.

Mamografia, o tehnica importanta de screening pentru depistarea precoce a cancerului de san, ofera posibilitatea unui tratament adecvat in stadiile incipiente ale bolii. Detectarea timpurie a cancerului de san cu ajutorul acestei investigatii imagistice poate face diferenta intre vindecare si evolutia spre stadii avansate ale bolii, cu impact semnificativ asupra calitatii vietii.

Mamografia permite identificarea leziunilor suspecte, chiar si a celor de dimensiuni foarte mici. Astfel, este posibila initierea tratamentului intr-un timp cat mai scurt. Tratamentul precoce face ca sansele de succes sa fie mult mai mari si poate elimina necesitatea unor interventii chirurgicale radicale sau a terapiilor agresive.

„Desi cancerul de san se numara printre afectiunile oncologice ce pot fi depistate in stadii incipiente, prin investigatii imagistice, numarul femeilor care isi fac un control regulat este in continuare mic. Anul trecut, in urma unei campanii de screening, au fost investigate 1300 de femei. Peste 10 la suta dintre acestea au avut un rezultat pozitiv la examenul mamografic. In cadrul Laboratorului de Radiologie, insa, putem aprofunda investigatiile, in cazul in care exista o suspiciune de boala oncologica, cu examen ecografic, IRM de san, iar apoi sa realizam o biopsie mamara”, spune conf. dr. Diana Manolescu – medic primar radiologie si imagistica medicala, potrivit unui comunicat de presa.

Depistarea precoce, in stadii incipiente, a unei boli oncologice de san face ca sansele de vindecare sa fie de peste 95 la suta.

In Romania, insa, cancerul de san este principala cauza de mortalitate la femei. Statisticile arata ca una din opt femei este diagnosticata cu cancer mamar.

Mamografiile sunt gratuite la Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes, in baza unei trimiteri de la medicul specialist si a biletului de decont CAS.

Sursa foto: Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara/FB

Etichete: mamografii gratuite, mamografie cu bilet de trimitere, spitalul victor babes timisoara