Eveniment medical 2020

The 5th National Congress of the Romanian Association of Regional Anesthesia and Pain Therapy, 19 – 22 martie, 2020, Grand Hotel Italia, Cluj-Napoca

Dragi prieteni,

Am onoarea de a vă invita să participați la a cincea ediție a Congresului Național al Asociaței Române de Anestezie Regională și Terapia Durerii. Evenimentul, se va desfășura în perioada 19-22 Martie 2020 și va fi găzduit ca și în anii precedenți de Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.  Ne bucurăm pentru a doua oară de prezența reputatei societăți OAA (Obstetric Anesthetist Association) – creatorii standardelor internaționale în domeniu – ai cărei lectori vor deschide congresul cu un curs pre-congres. Participarea Dumneavoastră la acest curs nu va fi condiționată de participarea la lucrările congresului putând să vă înregistrați separat. Vom continua cu un program științific complex, care va îmbina prezentări orale „state of the art” cu ateliere practice, demonstații clinice, dezbateri pro-con dar și cursuri „basic”. Ne onorează să anunțăm colaborarea cu echipa condusă de către Prof. Dr. Radu Badea – un nume care nu are nevoie de nicio prezentare pentru orice medic român interesat de ultrasonografie. Sub coordonarea Dumnealui și cu ajutorul experților în ultrasonogrofie din țară și din străinătate vom putea să vă oferim în cadrul congresului un curs POCUS („POint of Care UltraSound”) . În cadrul acestui curs o să vă puteți extinde cunoștințele legate de utilizarea ultrasonografiei, această unealtă atât de valoroasă și din ce în ce mai accesibilă și în alte aspecte ale practicării specialității noastre, cum ar fi evaluarea riscului de aspirație a conținutului gastric, evaluarea pulmonară, cardiacă, evaluarea statusului volemic, a mobilității diafragmatice,  a căii aeriene dificile precum și abordul vascular. Nu i-am uitat nici pe cei pasionați de managementul intervențional în terapia durerii care vor putea să își îmbunătățească aptitudinile și cunoștințele legate de proceduri atât cu ghidaj ultrasonografic cât și fluoroscopic.

Vă invităm de asemenea să vă prezentați propriile realizări în domeniu în sesiunea de postere sau de prezentări orale. Indiferent dacă sunteți experți, începători sau doar curioși, indiferent dacă vă preocupă anestezia regională sau durerea cronică, suntem convinși că programul științific vă va oferi suficiente motive pentru a fi alături de noi în Cluj-Napoca.

Prieteni vechi și prieteni noi ai ARAR, această ediție aniversară a congresului național este o ocazie unică să ne întâlnim, să ne împărtășim experiențele, realizările și să învățăm unii de la alții pentru a dezvolta împreună aceste domenii atât de fascinante.

Vă aștept cu drag

Dan Sebastian Dîrzu,
Președinte ARAR
Președinte Comitet de Organizare