Vaccinarea inaintea unei calatorii | Sfaturi de urmat

Vaccinarea inaintea unei calatorii | Sfaturi de urmat

Schema de vaccinare inaintea unei calatorii internationale este personalizata si este recomandata de medic, in functie de destinatie, durata calatoriei, vaccinari obligatorii/recomandate in zona respectiva, riscurile de imbolnavire specifice zonei, transmite Directia de Sanatate Publica Bucuresti.

Astfel, daca veti calatori in strainatate este recomandat sa:

– va programati (inclusiv copiii) la o consultatie la medicul dumneavoastra de familie pentru evaluarea starii de sanatate, cu cateva saptamani inaintea calatoriei;
– va informati care sunt tipurile de vaccinuri/medicatia profilactica ce trebuie administrate inainte sau in timpul calatoriei dumneavoastra si puteti face acest lucru adresandu-va unui Cabinet de Vaccinari Internationale selectat din lista disponibila AICI.

De asemenea, INSP recomanda celor care intentioneaza sa calatoreasca, sa discute inainte de calatorie cu medicii din cabinetele de vaccinari internationale.

Mai multe informatii cu privire la malarie si alte boli tropicale care pot fi asociate calatoriei puteti gasi atat in documentul Organizatiei Mondiale a Sanatatii cat si pe site-ul INSP/CNSCBT.

 

Etichete: vaccinarea inaintea unei calatorii, vaccinare personalizata, vaccinuri calatorie