Valorile punctelor in asistenta medicala primara si ambulatorie, neschimbate pana la 30 iunie

Valorile punctelor in asistenta medicala primara si ambulatorie, neschimbate pana la 30 iunie

Pentru semestrul I al anului 2024 se vor mentine atat valorile punctelor per capita si pe serviciu din asistenta medicala primara si ambulatorie de specialitate cat si suma lunara orientativa pentru medicii stomatologi care au fost valabile in semestrul al II-lea al anului 2023.

Potrivit CNAS, aceste valori sunt:

• Pentru punctul per capita : 12 lei;
• Pentru punctul pe serviciu medical in asistenta medicala primara: 8 lei;
• Pentru punctul pe serviciu medical in asistenta medicala ambulatorie de specialitate: 4,5 lei;
• Suma lunara orientativa pentru medicii stomatologi: 6000 lei.

“Avem dovada ca dialogul poate rezolva chiar si cele mai complicate situatii. E important sa continuam acest parteneriat pentru ca asiguratii sa nu aiba de suferit”, a declarat Valeria Herdea, presedintele CNAS.

La consultarile si negocierile care s-au desfasurat online, conform calendarului anuntat la inceputul saptamanii, au participat reprezentanti ai organizatiilor patronale, sindicale si profesionale reprezentative din asistenta medicala primara, cea ambulatorie de specialitate, din medicina dentara si din asistenta medicala spitaliceasca, precum si ai Colegiului Medicilor din Romania, Colegiului Medicilor Stomatologi din Romania si Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania.