Reglementarile privind prescrierea si eliberarea de antibiotice incep sa dea rezultate

Reglementarile privind prescrierea si eliberarea de antibiotice incep sa dea rezultate

Reglementarile privind prescrierea si eliberarea de antibiotice incep sa dea rezultate, spune ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila. El a reamintit faptul ca nu a fost interzis dreptul de a utiliza astfel de medicamente, ci se doreste reducerea infectiilor cauzate de bacteriile multirezistente.

“Incepe sa dea rezultate foarte bune, incepe sa scada consumul de antibiotice. Vreau sa facem o precizare, cred ca oamenii nu au fost bine informati sau au fost dezinformati, mai degraba, de catre oameni iresponsabili, care folosesc in scopuri politice decizii care sunt in favoarea sanatatii populatiei: nu exista o interzicere a dreptului de a utiliza antibiotice, dar antibioticele trebuie utilizate atunci cand trebuie, in cantitatile care trebuie, doar la prescriptia medicului. Si de fapt asta am facut, asa se intampla absolut in toata lumea civilizata, unde bacteriile multirezistente sunt mult mai putine decat la noi. Asteptam ca, odata cu aceasta masura, sa vedem in decursul anilor urmatori, nu foarte multi, o schimbare a acestei probleme de sanatate publica, infectiile produse de bacterii multirezistente, care produc, din pacate, foarte multe victime”, a declarat ministrul Sanatatii, potrivit Agerpres.

Totusi, o estimare exacta a consumului actual de antibiotice va putea fi facuta abia la final de an. Ministrul mai spera ca Romania va iesi din top 3 in Uniunea Europeana in ceea ce priveste cantitatea antibiotice utilizata de populatie.

Etichete: consum antibiotice, prescriere antibiotice, eliberare antibiotice